Kampanj med pristävling utmanar till tobaksstopp

Den 1 november går startskottet för kampanjen Tobaksstopp.  Region Norrbotten, Västerbottens läns landsting, Region Jämtland Härjedalen, Landstinget Västernorrland och Regionalt Cancercentrum Norr  utmanar rökare och snusare att vara tobaksfria och delta i en pristävling.

Kampanjen sträcker sig fram till den 30 april 2018 och har tre tävlingsperioder där varje period varar i två månader. Anmälan sker på tobaksstopp.se.  Man kan delta i alla tre perioderna och på webbplatsen finns uppmuntran, tips och stöd för att hantera sug och abstinens. Det finns även information om hur man kan få personlig kontakt.

Förutom att få bättre hälsa och ekonomi kan deltagarna  vinna en SPA-helg, sportprylar eller någon av kampanjens bonusvinster.

Målet är att de som deltar ska uppleva så många fördelar med två månaders tobaksfrihet att de bestämmer sig för att fortsätta sitt tobaksfria liv.

Förutom webbsidan har kampanjen en Facebooksida där deltagarna kan få ännu fler tips och mer motivation.

– Det var roligt att se hur deltagare i förra årets Tobaksstopp gav massor av råd, pepp och uppmuntrande kommentarer till varandra på vår Facebooksida. Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda ännu en omgång av den här kampanjen, säger projektansvarig Ywonne Wiklund, hälsoutvecklare i Västerbottens läns landsting.

 

Vad vill du veta mer om?